Flora Intestinală
aprilie 20, 2020 De admin 0

Cum îți influențeaza flora intestinală imunitatea?


Cuprins:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ce m-a motivat sa adopt un stil de viata sanatos!

Afla cum am scapat de durerile de sciatica, si nu numai, si de 10 kg!

Secretul despre cum am scapat de candidoza vaginala

Alergii cauzate de detergentii chimici? Iata o solutie bio!

Sănătatea Femeii-Programul Antitumoral

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Imunitatea depinde de sanatatea intregului oragnism: de sistemul digestiv, de cel limfatic, dar si de atitudinea mintii.

Acum, daca vorbim de sistemul digestiv, vorbim de digestie, absorbtie si evacuare.

Daca sucul gastric din stomac, distruge in mare parte bacteriile cu care intram in contact, rolul cel mai inportant in inlatrarea elementelor folositoare de cele nefolositoare, se afla la nivelul intestinul.

Deci, cam  trei sferturi din sistemul imunitar se afla la nivel intestinal, reprezentat in mare parte de flora bacteriana. 

Flora intestinala este un amestec de bacterii bune, probiotice, si intr-un procent minoritar de flora intestinala patogena.

Flora bacteriana buna, este formata din colonii de bacterii de fermentatie, specifice consumului ridicat de carbohidrati. Astfel, carbozidratii fermenteaza si mentin aceste culturi de bacterii benefice.

Flora bacteriana patogena, pe de alta parte, este o flora de putrefactie, specifica consumului de proteine.

Astfel, atunci la un consum prea mult si prea des, de produse de origine animala, flora patogena de putrefactie se dezvolta si conduce la afectiuni digestive si imunitate slabita. Inclusiv candidoza apare pe acest dezechilibru de microorganisme vii.

Pentru a echilibra si intari flora intestinala benefica, si a creste imunitatea imediat, trebuie sa cresti consumul de alimente vegetale, care contin fibre si implicit hranesc flora buna.

Pe termen lung, iata solutia: este indicat sa consumi peste 75% alimente de origine vegetala pe zi si chiar 50% crude ( daca sistemul tau digestiv suporta), si pana la 25% sa consumi produse de origine animala. Astfel, se va schimba procentul florei intestinale benefice, care intareste imunitatea.

Pe termen scurt, daca ai nevoie de probiotice, o poti face temporar sa ajuti organismul, dar apoi, lasa-l pe el singur sa le produca. Da-i materia prima de care are nevoie ca sa faca acest lucru.

Mai poti folosi cu moderatie, alimentele fermentate precum bors si muraturi, care contin vitamine B si fermenti, care hranesc flora intestinala buna.

Deci, prin alimentatie poti schimba flora, dar si intari imunitatea.

Iata cateva sugestii de alimente tianDe, care imbunatatesc calitatea florei intestinale:

Produsele din gama Active life

Shake-uri proteice:

 

  • Cocktail-mix de proteine de înghețată cu căpșuni cu inulină
    Ajută la normalizarea greutății corporale, sprijină activitatea aparatului digestiv.
    Cocktail-ul este îmbogățit cu căpșuni naturale strivite și suc de căpșuni, inulină probiotică și colagen hidrolizat.

 

 

 

 

 

Impactul florei intestinale asupra organismului. Emisiune „Tinerețe fără bătrânețe”, Digi24

 

 

Si daca inca nu esti membra al grupului de facebook „Sanatatea intima a Femeii”, o poti face dand click pe acest link si trimitand cererea ta pe care o voi aproba:

https://www.facebook.com/groups/sanatateaintimaafemeii

Multa sanatate!

Iordache Mady

DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL, DA-I UN SHARE!