𝐄𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐫𝐛𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐟𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧𝐞 (2)
mai 4, 2023 De admin 0

Efectele absorbantelor asupra sănătătații feminine


Cuprins:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

În zona intimă, mucoasa are foarte multe terminații nervoase și vase sangvine mici (capilare). De aceea, tot ce se aplică in zona vaginala ajunge rapid în sânge, se absoarbe în intregul organism, în mod special asupra rinichilor și a ficatului.

 

Absorbantele sunt produse de igienă feminină esențiale pentru femei, însă puține sunt conștiente de impactul lor asupra sănătății feminine.

În acest articol, vom explora efectele absorbantelor asupra sănătății feminine și modalitățile prin care putem preveni problemele asociate cu utilizarea lor.

 

🩸 Problema cu absorbantele obișnuite

 

Majoritatea absorbentelor obișnuite sunt fabricate din materiale sintetice care pot provoca iritații sau infecții. Acestea conțin adesea substanțe chimice, cum ar fi dioxina, clor, parfumuri care pot fi toxice, sunt fabricate din deșeuri și pot avea efecte negative asupra sănătății feminine.

 

💊 Cum să prevenim problemele?

 

Există câteva modalități simple prin care putem preveni problemele asociate cu utilizarea absorbantelor:

 

Alegeți absorbante naturale: Optați pentru absorbante naturale, făcute din materiale organice, cum ar fi bumbacul organic, bambusul sau trestia de zahăr. Aceste materiale sunt mai blânde cu pielea și previn iritațiile.

 

Evitați absorbantele parfumate: Absorbentele parfumate conțin substanțe chimice care pot provoca iritații și infecții. Alegeți absorbante non-parfumate pentru a evita aceste probleme.

 

Schimbați absorbantul cu regularitate: Schimbați absorbantul la fiecare 3-4 ore, pentru a preveni creșterea bacteriilor și a evita infecțiile.

 

Spălați-vă mâinile: Înainte și după schimbarea absorbantului, spălați-vă mâinile cu săpun și apă caldă pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

 

Utilizați produse de igienă intimă blânde: Folosiți produse de igienă intimă blânde, cum ar gelul pentru îngrijire delicată, pentru a preveni iritațiile.

 

🚺 Importanța sănătății feminine

 

Sănătatea feminină trebuie tratată cu atenție și respect, iar utilizarea absorbantelor naturale și igiena corespunzătoare sunt esențiale pentru menținerea sănătății vaginale. Prevenția este cheia pentru evitarea problemelor de sănătate și pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

 

🚫 Nu ignorați simptomele

 

În cazul în care observați simptome precum mâncărime, arsuri sau secreții neobișnuite, este important să consultați medicul dumneavoastră. Ignorarea acestor simptome poate duce la probleme de sănătate mai grave în viitor.

 

🌿 Optați pentru soluții naturale

 

Există multe soluții naturale care pot ajuta la prevenirea problemelor de sănătate feminină. De exemplu, puteți utiliza tampoane din bumbac organic sau să vă spălați cu apă caldă și săpun pH neutru în loc de săpunuri dure sau parfumate. De asemenea, puteți utiliza ulei de arbore de ceai sau ulei de lavandă pentru a calma iritațiile.

 

💦 Mențineți igiena corespunzătoare

 

În plus față de utilizarea absorbantelor naturale și a altor soluții naturale, este important să mențineți igiena corespunzătoare pentru a preveni problemele de sănătate feminină. Aceasta include spălarea zilnică a zonei genitale cu apă caldă și gel intim care regleaza pH vaginal, schimbarea absorbantelor la fiecare 3-4 ore și evitarea lenjeriei strâmte sau din materiale sintetice.

 

🚽 Curățați și dezinfectați corespunzător

 

Este important să curățați și să dezinfectați corespunzător toaletele și alte suprafețe pe care le atingeți în timpul perioadei. Acest lucru poate ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor și a infecțiilor.

 

🌿 Absorbantele tianDe

 

Dacă aveți probleme de sănătate feminine sau sunteți îngrijorată de efectele absorbantelor asupra sănătății dumneavoastră, vă recomand să folosiți absorbantele tianDe care protezează nu doar lenjeria, ci și femeia.

Absorbantele tianDe sunt făcute din bumbac prim (adica nereciclat), au in compoziție plante, de aceea sunt fito-comprese, care  pot oferi o îngrijire delicată și pot aduce cele mai bune soluții pentru nevoile dumneavoastră individuale.

 

Vezi aici absorbnatele tianDe!

 

În concluzie, este important să acordăm atenție sănătății feminine și să utilizăm absorbante naturale și soluții de igienă corespunzătoare pentru a preveni problemele de sănătate.

Prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase și prin consultarea medicului în caz de probleme, putem menține sănătatea vaginului și a întregului corp în general.

 

Tu ce absorbante alegi să folosești?

✅ un absorbant din comerț cu tot felul de arome “plăcute”, care a fost făcut din gunoaie și înălbit cu clor , sau

✅  un absorbante cu plante medicinale sau fito-comprese cu extracte din plante ?

Folosind absorbantele din plante, noi facem nu numai un tratament sau o prevenție a problemelor ginecologice, dar aceste plante acționează asupra tuturor organelor importante.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Geluri intime tianDe recomandate: